Search
  • Blog
  • Recipes
  • Contact
Close
Menu
Search
Close
  • Blog
  • Recipes
  • Contact
Menu

ON

Holistic Nutrition

June 18, 2021

Σούπα Gazpacho

by Kallirroi Chatzimichali in Σούπες


 

Υλικά

·      3 ντομάτες (ξεφλουδισμένες και κομμένες στα 4)

·      2 κλωναράκια σέλερι (μεγάλα, κομμένα σε κομμάτια)

·      1 κόκκινη πιπεριά (ψημένη, χωρίς φλούδα και σπόρους)

·      1 αγγούρι (κομμένο σε κομμάτια)

·      1 κρεμμυδάκι Καθαρισμένο και κομμένο)

·      1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)

·      1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο (2 εκ)

·      1.5 φλ ζωμό λαχανικών*

·      2κ σ ελαιόλαδο

·      2 κσ ψιλοκομμένο δυόσμο

·      2 κς ψιλοκομμένο κόλιανδρο (προαιρετικά)

·      2-3 σταγόνες πράσινο chilli (είναι σαν το tabasco σε πράσινο)

·      Αλάτι/πιπέρι

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και πολτοποιούμε πολύ καλά.

Αδειάζουμε το μείγμα στη σουπιερα και βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες (να «δέσουν» καλά τα υλικά

Σερβίρουμε με 1 κγ ελαιολαδο και 1 ψιλοκομμένη φέτα λεμονιού

 

*Ζωμός λαχανικών

1 καρότο κομμένο

3 κλωνάρια σέλερι κομμένα

1 κρεμμύδι

1 πράσο

1 πολτοποιημένη ντομάτα

2-3 μανιτάρια ( προτιμώ τα shiitake)

1 σκελίδα σκόρδο

Μπαχαρικά που μας αρέσουν (τζίντζερ, κόλιανδρο, κάρδαμο) ή όποια άλλα προτιμάτε

4 φλ νερό

1κγ αλάτι

1 κς μηλόξυδο

Βράζουμε όλα τα υλικά σε χαμηλή φωτιά για τουλάχιστον 1 ώρα. Αν έχουμε χρόνο και τα βράσουμε για 3 ώρες έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα.

Σουρώνουμε και έχουμε το ζωμό μας. Τα λαχανικά αυτά μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για μία χορτόσουπα ή να τα πολτοποιήσουμε και να τα χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε κροκέτες λαχανικών μαζί με κολοκυθάκια, αλεύρι bamboo ή βρώμης αυγά και τυρί.

Τον ζωμό τοω συντηρούμε (αφού κρυώσει καλά σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο για 1 εβδομάδα. Αν δεν πρόκειται να τον χρησιμοποιήσουμε τον βάζουμε κατάψυξη.

Comment

  •  
  • Next Post
    Πιπερόσουπα