Search
  • Blog
  • Recipes
  • Contact
Close
Menu
Search
Close
  • Blog
  • Recipes
  • Contact
Menu

ON

Holistic Nutrition

March 2, 2021

ΣΠΑΝΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

by Kallirroi Chatzimichali in Με Λαχανικά


.jpg
.jpg

Είναι ένα φαγητό που το κάνουμε τις μέρες των εορτών. Τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι όλα της εποχής.

Υλικά

  • 1/2 κιλό σπανάκι

  • 1 μάτσο σέσκουλα

  • 1 μάτσο μυρώνια

  • 1 μάτσο καυκαλήθρες

  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

  • μαϊντανός

  • 200 γρ. κολοκύθα τριμμένη

  • 1/2 κιλό κιμάς (βιολογικός ή από ζώο ελευθέρας βοσκής) περασμένος μία φορά

  • πολτός ντομάτας (περίπου 150 ml)

  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο

  • κουρκουμάς, πιπέρι, κίμινο,

  • καυτερή πάπρικα (προαιρετικά)

  • 2 γιαούρτια (κατσικίσια ή πρόβεια ή ένα και ένα)

  • 2 αυγά (βιολογικά -προτιμώ τα Ω3- ή ελευθέρας βοσκής)

  • 150-200 γρ φέτα

  • βούτυρο ghee

  1. Μαραίνω όλες τις πρασινάδες σε λάδι καρύδας.

  2. Ρίχνω στο μείγμα την τριμμένη καλοκύθα και αλατοπιπερώνω.

  3. Αποσύρω από τη φωτιά.

  4. Καβουρντίζω τον κιμά με λίγο λάδι καρύδας.

  5. Προσθέτω τη ντομάτα και τα καρυκεύματα.

  6. Το βγάζω από τη φωτιά και όταν κρυώσει προσθέτω 1/2 γιαούρτι. Ανακατεύω καλά.

  7. Χτυπάω το γιαούρτι με τα αυγά και τη φέτα.

  8. Σε ένα μέτριο πυρέξ στρώνω το σπανάκι. Το πιέζω με το πηρούνι να είναι συμπαγές.

  9. Από πάνω στρώνω τον κιμά.

  10. Η τρίτη στρώση είναι το μείγμα γιαουρτιού.

  11. Αφού έχω βάλει και το γιαούρτι βάζω (προαιρετικά) κομματάκια βούτυρο (ghee)

  12. Το ψήνω στον αέρα στους 175 βαθμούς

Καλή όρεξη!

Comment

  • Previous Post
    ΣΟΥΠΑ ΑΠΟ κουνουπιδι ...
  • Next Post
    Ζυμη για πιτσα