Search
  • Blog
  • Recipes
  • Contact
Close
Menu
Search
Close
  • Blog
  • Recipes
  • Contact
Menu

ON

Holistic Nutrition

March 3, 2021

ΓAΛΑ ΒΡΩΜΗΣ 31Η ΜΕΡΑ

by Kallirroi Chatzimichali in Ζωμοί


.jpg
.jpg

Μπορούμε αντί για βρώμη να χρησιμοποιήσουμε όποιο ξηρό καρπό θέλουμε για να κάνουμε το αντίστοιχο γάλα

ΥΛΙΚΑ

  ·     1φλ νιφάδες βρώμης (καλύτερα χωρίς γλουτένη)

·     3 φλ νερό

·     ελάχιστο αλάτι (προαιρετικά)

·     2-3 σταγόνες βανίλια (προαιρετικά)

1.   Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνουν ένα “απαλό” μείγμα, περίπου 1’

2.   Σουρώνω με τουλπάνι και έχω έτοιμα το γάλα βρώμης

3. Το σουρώνω 2 φορές για καλύτερο αποτέλεσμα

4..   Μπορώ να το διατηρήσω στο ψυγείο 7-8 μέρες

 Το χρησιμοποιώ σε smoothies ή σε σάλτσα για κάποιο φαγητό, γλυκό ή το πρωινό μας

Comment

March 2, 2021

Zωμος απο κοτοπουλο

by Kallirroi Chatzimichali in Ζωμοί


.jpg
.jpg

Υλικά

  • 1 βιολογικό κοτόπουλο

  • Δενδρολίβανο

  • Δάφνη

  • Κρεμμύδι

  • 2-3 σκελίδες σκόρδο

  • Τζίντζερ (περίπου 5 cm. τριμμένο)

  • Νερό

  1. Αφαιρούμε την πέτσα από το κοτόπουλο και το βάζουμε στην κατσαρόλα.

  2. Ρίχνουμε όλα τα μυρωδικά

  3. Βάζουμε νερό (σχεδόν σκεπάζει το κοτόπουλο).

  4. Μόλις πάρει βράση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Το αφήνουμε να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για αρκετή ώρα ώστε να πάρουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά.

Όταν είναι έτοιμο ξεσκεπάζουμε τη κατσαρόλα, αφαιρούμε το κοτόπουλο και σουρώνουμε το ζωμό. Τον αφήνουμε να κρυώσει τελείως και τον βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον έξι ώρες. Όταν τον βγάλουμε από το ψυγείο παρατηρούμε ότι έχει δημιουργηθεί στη επιφάνεια μία στέρεη ουσία. Είναι το λίπος. Το αφαιρούμε προσεκτικά.. Τον χρησιμοποιούμε για  να φτιάξουμε σούπα, για να βράσουμε ρύζι ή κίνοα, για να σωτάρουμε λαχανικά ή ακόμα να το πιούμε και "σαν ζωμό".

Comment