Search
  • Blog
  • Recipes
  • Contact
Close
Menu
Search
Close
  • Blog
  • Recipes
  • Contact
Menu

ON

Holistic Nutrition

March 3, 2021

ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΚΙΝΟΑ 15Η ΜΕΡΑ

by Kallirroi Chatzimichali in Ψωμί - Κράκερς, Snacks


images.jpeg
images.jpeg

ΥΛΙΚΑ

·     200γρ αλεύρι από κινόα

·     100γρ αλεύρι από βρώμη

·     200γρ αλεύρι αμυγδάλου

·     2κσ φρεσκοτριμμένο λιναρόσπορο

·     2κσ σουσάμι

·     1κγ baking powder

·     1κοφτό κγ αλάτι

·     πάπρικα καυτερή (προαιρετικά)

·     1κοφτό κγ κουρκουμάς

·     1 ώριμο αβοκάντο

·     1κγ χυμό από λεμόνι

·     190ml νερό

 

1.   Προθερμαίνω το φούρνο στους 179 βαθμούς Κελσίου (αέρας)

2.   Αναμιγνύω τα αλεύρια, το λιναρόσπορο, το σουσάμι, το αλάτι, την πάπρικα , τον κουρκουμά και το baking powder

3.   Χτυπάω το αβοκάντο με το λεμόνι και το νερό

4.   Ρίχνω το μείγμα με το αβοκάντο στα αλεύρια

5.   Ζυμώνω για μερικά λεπτά. Η ζύμη είναι ελαφρώς κολλώδης

6.   Την πλάθω σε μπαλάκια .

7.   Σε ένα ταψί βάζω αντικολλητικό χαρτί και τοποθετώ τα ψωμάκια

8.   Ψήνω για περίπου 30’. Μετά τα πρώτα 15’ ρίχνω μια ματιά να δω πώς πάει το ψήσιμο

9.   Τα αφήνω να κρυώσουν καλά πριν τα σερβίρω

Comment

March 2, 2021

ΨΩΜΙ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙ

by Kallirroi Chatzimichali in Ψωμί - Κράκερς


.jpg
.jpg

Υλικά

  • 420 γρ. αλεύρι (100 γρ. αλεύρι καρύδας, 100 γρ. αλεύρι αμυγδάλου, 100 γρ. πίτουρο βρώμης, 120 γρ. αλεύρι βρώμης)

  • 2 κ.γ. baking powder

  • 3/4 κ.γ. αλάτι

  • 120 γρ. γραβιέρα παλιωμένη τριμμένη

  • 60 γρ. παρμεζάνα ή λαδοτύρι τριμμένο

  • 300 γρ. κολοκυθάκια τριμμένα

  • 112 ml λάδι καρύδας

  • 4 αυγά ή 3 αυγά και 100 ml γάλα καρύδας

  • 1 κ.γ. κοφτό κουρκουμά

  • πάπρικα γλυκειά

  • πιπέρι

  • 1 κ.σ. θυμάρι

  1. Βάζω μαζί όλα τα αλεύρια με το baking, το αλάτι, τον κουρκουμά, την πάπρικα, το πιπέρι και το θυμάρι και ανακατεύω πολύ καλά.

  2. Κάνω μία λακουβίτσα στη μέση των παραπάνω υλικών και ρίχνω τα αυγά και το λάδι καρύδας.

  3. Ζυμώνω πολύ καλά και προσθέτω το κολοκύθι

  4. Ξαναζυμώνω και ρίχνω το τυρί.

  5. Βάζω το μείγμα σε φόρμα.

  6. Ψήνω σε προθερμασμένο φουρνο στους 160 βαθμούς για περίπου μία ώρα.

Comment