Search
  • Blog
  • Recipes
  • Contact
Close
Menu
Search
Close
  • Blog
  • Recipes
  • Contact
Menu

ON

Holistic Nutrition

March 3, 2021

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΟΥΦΛΕ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ 38Η ΜΕΡΑ

by Kallirroi Chatzimichali in Με Λαχανικά


.jpg
.jpg

ΥΛΙΚΑ (για ένα πυρέξ μετρίου μεγέθους)


  • 3 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες (περίπου 750 γρ)

  • 4-5 κσ ελαιόλαδο

  • 1/2 κιλό κολοκυθάκια με τους ανθούς

  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος ή άλλο μυρωδικό

  • 1φλ τσαγιού ντομάτα σάλτσα

  • 1 ντομάτα φρέσκια ξεφλουδισμένη και κομμενη σε ροδέλες

  • 2 πράσινες πιπεριές μακριές (όπως οι Φλωρίνης)

  • 100 γρ φέτα ή ξινομυζήθρα

  • 60 γρ παρμεζάνα ή άλλο αντίστοιχο τυρί τριμμένο

  • 1κσ ghee butter

  • 1 γιαούρτι (200γρ)

  • 2 αυγά και 2 ασπράδια

  • Πιπέρι

  • Ρίγανη

  • Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος, τις λαδώνουμε, τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς/αέρα μέχρι να μαλακώσουν. Την ίδια ώρα ψήνουμε και τις πιπεριές για να μπορέσουμε να τις αποφλοιώσουμε

  • Τρίβουμε τα κολοκυθάκια, ψιλοκόβουμε τους ανθούς και τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με 1 κ σ βούτυρο ghee μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό και μαγειρεύουμε για 2-3’ ακόμα

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε το γιαούρτι με τα αυγά (πολύ καλά) και προσθέτουμε τη φέτα (τη θρυματίζουμε)

  • Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε το μείγμα κολοκυθάκια… και ανακατεύουμε

  • Βάζουμε στο πυρέξ με ένα πινέλο λάδι και τοποθετούμε μία στρώση μελιτζάνες. Από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και τη στρώνουμε, να πάει παντού

  • Καθαρίζουμε και βγάζουμε τα σπόρια από τις πιπεριές, τις κόβουμε σε λωρίδες και τις βάζουμε πάνω από την ντομάτα (θα έχουν μεγάλα κενά μεταξύ τους γιατί είναι μόνο δύο).

  • Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα κολοκυθάκια/αυγά…και το στρώνουμε καλά.

  • Βάζουμε άλλη μία σειρά μελιτζάνες. Τις υπόλοιπες. Τις καλύπτουμε με τις ροδέλες ντομάτας (1 ντομάτα, με κενά) και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και λίγη ρίγανη

  • Ψήνουμε στους 170 βαθμούς/αέρα για περίπου 20’

Comment

  • Previous Post
    Cake με φράουλες
  • Next Post
    PAIN D’ESPAGNE 37Η ΜΕΡΑ