Search
  • Blog
  • Recipes
  • Contact
Close
Menu
Search
Close
  • Blog
  • Recipes
  • Contact
Menu

ON

Holistic Nutrition

March 3, 2021

ΟΣΟΜΠΟΥΚΟ

by Kallirroi Chatzimichali in Με Κρέας (κόκκινο)


20100629_0196ed.jpeg
20100629_0196ed.jpeg

Οσομπούκο θα πει κόκκαλο με τρύπα (ιταλικά). Είναι από το κότσι μαζί με το κόκκαλο.

Υλικά

  1. Έξι κομμάτια μοσχάρι περίπου 2 κιλά

  2. Τέσσερεις κ.σ ελαιόλαδο

  3. Ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  4. Δύο καρότα ψιλοκομμένα

  5. Τρία-Τέσσερα κλαράκια σέληνο ψιλοκομμένα

  6. Πεντακόσια γρ ντομάτας πουρέ

  7. Εκατόml λευκό κρασί

  8. Δύο φύλλα δάφνης

  9. Δύο κλαράκια δενδρολίβανο

  10. Δύο κλαράκια θυμάρι

  11. Τρακόσια πενήντα γρ μανιτάρια shiitake

  12. Δύο κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο

  13. Μία σκελίδα σκόρδο

  14. Ξύσμα από λεμόνι

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο με το κρέας στη φωτιά και το αφήνουμε να ροδίσει. Το Βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα λαχανικά (3-4-5) και τα μανιτάρια

  • Τα αφήνουμε να μαραθούν και προσθέτουμε το κρασί. Ψήνουμε περίπου 15΄

  • Προσθέτουμε την ντομάτα και μόλις πάρει βράση σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλωνουμε τη φωτιά.

  • Ψήνουμε για περίπου 21/2-3 ώρες.κι. Ρίχνετε τα υπόλοιπα μυρωδικά (12-13-14) και ψήνετε για ακόμα 10΄

  • Το συνοδεύετε με κινόα ή με πουρέ λαχανικών

Comment

  • Previous Post
    Παπια με πουρε απο ...
  • Next Post
    ΚΙΝΟΑ