Search
  • Blog
  • Recipes
  • Contact
Close
Menu
Search
Close
  • Blog
  • Recipes
  • Contact
Menu

ON

Holistic Nutrition

March 3, 2021

Παπια με πουρε απο καστανα

by Kallirroi Chatzimichali in Με Κρέας (κόκκινο), Με Πουλερικά


Screen+Shot+2019-01-16+at+12.39.22.png
Screen+Shot+2019-01-16+at+12.39.22.png

Υλικά 

1. Στήθος από πάπια 1.500 -1.700 γρ
λίγο παρθένο ελαιόλαδο
2. 1 μεσαίο κρεμμύδι λευκά ψιλοκομμένα
3. 100 ml ημίγλυκο κρασί Λήμνου50 ml porto
4. 2 κ.γ. σπόρους κόλιανδρου
5. 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
6. Αλάτι και πιπέρι


Για τον πουρέ κάστανου

7. 1φλ. ζωμός κοτόπουλου
8. 500γρ κάστανα
9.100 γρ βούτυρο ghee

  • Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε την πάπια.

  • Βγάζουμε το στήθος από την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το κομμένο κρεμμύδι, ανακατεύοντας με την σπάτουλα.

  • Σβήνουμε με το κρασί (ντεγκλασάρισμα). Μόλις εξατμισθεί, προσθέτουμε τα αρωματικά το  πορτο και αλατίζουμε. 

  • Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου μία ώρα.

  • Ετοιμάζουμε τον πουρέ καρότου: 

  • Βράζουμε τα καθαριισμένα κάστανα με το ζωμό κοτόπουλου. Αλατοπιπερώνουμε.

  • Αφού μαλακώσουν αρκετά ώστε να λιώνουν με το πιρούνι, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και  τα περνάμε από το μπλέντερ ή τον μύλο λαχανικών. 

  • Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το βούτυρο και λίγο από το νερό που έβρασαν αν χρειαστεί.

  • Γαρνίρουμε με σπόρους από ρόδι και cranberries

Comment

  • Previous Post
    ΦΑΚΕΣ ΣΑΛΑΤΑ
  • Next Post
    ΟΣΟΜΠΟΥΚΟ