Search
  • Blog
  • Recipes
  • Contact
Close
Menu
Search
Close
  • Blog
  • Recipes
  • Contact
Menu

ON

Holistic Nutrition

March 2, 2021

παστιτσιο

by Kallirroi Chatzimichali in Ζυμαρικά


.jpg
.jpg

Σήμερα θα κάνουμε παστίτσιο. Ναι μη σας φαίνεται περίεργο. Θα χρησιμοποιήσουμε κάποια διαφορετικά υλικά και θα είναι υπέροχο!

 

Υλικά

  • 250 γρ πέννες αναποφλοίωτου ρυζιού

  • 1/2 κιλό κιμάς

  • πολτός ντομάτας

  • 1 κρεμμύδι

  • 1-2 σκελίδες σκόρδο

  • 1/2 κόκκινη πιπεριά

  • 1 καρότο

  • 1 κσ μηλόξυδο

  • 1/2ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας σας

  • αλάτι πιπέρι

  • 1κγ λάδι καρύδας

  • 1/2lt γάλα αμυγδάλου

  • 1/2lt γάλα καρύδας

  • 4 κσ αλεύρι βρώμης

  • 2 κσ kuzu

  • αλάτι, πιπέρι

  • μοσχοκάρυδο

  • κρόκους από 2 αυγά

  • 1κγ βούτυρο ghee ή κατσικίσιο

  • 3κσ τυρί τριμμένο

  1. Βράζω τις πέννες

  2. Σωτάρω με το λάδι καρύδας κρεμμύδι, σκόρδο, πιπεριά και καρότο

  3. Συνεχίζω με τον κιμά, το μηλόξυδο και τη ντομάτα

  4. Αλατοπιπερώνω και τέλος ρίχνω το μαϊντανό

  5. Σε μία κατσαρόλα ρίχνω τα 2 γάλατα με το kuzu και ανακατεύω πολύ καλά. Μετά ρίχνω το αλεύρι βρώμης και συνεχίζω το ανακάτεμα.

  6. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να πήξει

  7. Σβήνω τη φωτιά

  8. Χτυπάω πολύ καλά τα αυγά και τα ρίχνω ανακατεύοντας διαρκώς

  9. Αλατιπιπερώνω

  10. Ρίχνω το μοσχοκάρυδο, το βούτυρο και το τριμμένο τυρί

  11. Παίρνω ένα μέτριο πυρέξ και το στρώνω με τις μισές πέννες, μετά προσθέτω τον κιμά, βάζω τις υπόλοιπες πέννες και τέλος τη μπεσαμέλ

  12. Ψήνω σε μέτριο φούρνο

Comment

  • Previous Post
    Σουφλε λαχανικων
  • Next Post
    Σαλατα με μπροκολο, ...