Search
  • Blog
  • Recipes
  • Contact
Close
Menu
Search
Close
  • Blog
  • Recipes
  • Contact
Menu

ON

Holistic Nutrition

March 3, 2021

MΑΚΑΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΚΙΝΟΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ PESTO

by Kallirroi Chatzimichali in Ζυμαρικά


.jpg
.jpg

Tώρα που μπήκε η Σαρακοστή είναι μια καλή ευκαιρία για να φάμε λιγότερο κρέας. Έχω ξεκινήσει να βάζω συνταγές που θα μάς βοηθήσουν να φάμε ισορροπημένα ικανοποιώντας απόλυτα τη γεύση μας.

Υλικά (2 άτομα)

  • 175γρ μακαρόνια από αρακά και κινόα (αγοράζω της Clearspring)

  • 75γρ φασολάκια φρέσκα

  • 75γρ αγκινάρες Ιερουσαλήμ

  • 50 γρ φύλλα φρέσκου βασιλικού

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • 1κσ καβουρντισμένο κουκουνάρι

  • 120ml ελαιόλαδο

  • 30γρ παρμεζάνα ή κάποιο παλαιωμένο παρόμοιο τυρί

  • 1κγ λεμόνι και ξύσμα από το μισό

  • αλάτι/πιπέρι

  • τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα

  1. Καθαρίζω τις αγκινάρες Ιερουσαλήμ και τα φασολάκια. Τα κόβω.

  2. Σε μια κατσαρόλα βράζω νερό και ρίχνω τα μακαρόνια. Μετά από 5΄ ρίχνω τα φασολάκια και τις αγκινάρες Ιερουσαλήμ. Τα βράζω όλα μαζί για περίπου 8΄.

  3. Φτιάχνω το pesto βάζοντας στο blender το βασιλικό, το σκόρδο, το κουκουνάρι, το τυρί, το ελαιόλαδο και το λεμόνι.

  4. Σουρώνω τα μακαρόνια/λαχανικά κρατώντας λίγο από το νερό τους.

  5. Τα ξαναρίχνω στην κατσαρόλα.μαζί με το pesto. Kουνάω την κατσαρόλα για να πάει η σάλτσα παντού. Αν χρειαστεί προσθέτω λίγο από το νερό που έχω κρατήσει. Ρίχνω το ξύσμα από λεμόνι.

  6. Σερβίρω και πασπαλίζω με τυρί τρίμμένο και πιπέρι

Αν δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε αγκινάρες Ιερουσαλήμ διπλασιάστε τα φασολάκια (150γρ)

Comment

March 2, 2021

μακαρονια απο κολοκυθακια με σαλτσα πεστο

by Kallirroi Chatzimichali in Ζυμαρικά


images-1.jpeg
images-1.jpeg

Υλικά

για τα μακαρόνια

  • 8 κολοκυθάκια (πρέπει να είναι μεγαλούτσικα για να μπορέσουμε να τα κάνουμε μακαρόνια)

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

για το πέστο

  • 2 φλυτζάνια βασιλικό

  • 3 κ.σ κουκουνάρι (να μην είναι το κινέζικο. Υπάρχει από Τουρκία και από Ισπανία. Πρέπει να είστε πολυ τυχεροί για να βρείτε ελληνικό)

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα ή κάποιο άλλο παλιωμένο τυρί που σας αρέσει.

  • 1 αβοκάντο

  • 2 κ.σ χυμό από λεμόνι

  • λίγο ξύσμα από λεμόνι (προαιρετικά)

  • 1 φλ. τσαγιού ντοματίνια (κομμένα στη μέση)

  1. Χρειαζόμαστε

.jpg

για να κάνουμε το κολοκύθι μακαρόνι.

      2. Μπορούμε να τους βάλουμε λίγο αλάτι και να τα αφήσουμε να βγάλουν τα υγρά τους. Μόλις δούμε ότι είναι στεγνά τους ρίχνουμε 2 κ.σ ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Υπάρχει και άλλη εκδοχή. Μπορούμε να τα ρίξουμε σε βραστό νερό και να τα βράσουμε για περίπου 5 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τους ρίχνουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

      3. Φτιάχνουμε το πέστο χτυπώντας στο multi όλα τα υλικά εκτός από τα ντοματίνια.

      4. Ανακατεύουμε καλά το πέστο με τα "μακαρόνια" και γαρνίρουμε με τα ντοματίνια

Καλή μας όρεξη!

Comment

March 2, 2021

παστιτσιο

by Kallirroi Chatzimichali in Ζυμαρικά


.jpg
.jpg

Σήμερα θα κάνουμε παστίτσιο. Ναι μη σας φαίνεται περίεργο. Θα χρησιμοποιήσουμε κάποια διαφορετικά υλικά και θα είναι υπέροχο!

 

Υλικά

  • 250 γρ πέννες αναποφλοίωτου ρυζιού

  • 1/2 κιλό κιμάς

  • πολτός ντομάτας

  • 1 κρεμμύδι

  • 1-2 σκελίδες σκόρδο

  • 1/2 κόκκινη πιπεριά

  • 1 καρότο

  • 1 κσ μηλόξυδο

  • 1/2ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας σας

  • αλάτι πιπέρι

  • 1κγ λάδι καρύδας

  • 1/2lt γάλα αμυγδάλου

  • 1/2lt γάλα καρύδας

  • 4 κσ αλεύρι βρώμης

  • 2 κσ kuzu

  • αλάτι, πιπέρι

  • μοσχοκάρυδο

  • κρόκους από 2 αυγά

  • 1κγ βούτυρο ghee ή κατσικίσιο

  • 3κσ τυρί τριμμένο

  1. Βράζω τις πέννες

  2. Σωτάρω με το λάδι καρύδας κρεμμύδι, σκόρδο, πιπεριά και καρότο

  3. Συνεχίζω με τον κιμά, το μηλόξυδο και τη ντομάτα

  4. Αλατοπιπερώνω και τέλος ρίχνω το μαϊντανό

  5. Σε μία κατσαρόλα ρίχνω τα 2 γάλατα με το kuzu και ανακατεύω πολύ καλά. Μετά ρίχνω το αλεύρι βρώμης και συνεχίζω το ανακάτεμα.

  6. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να πήξει

  7. Σβήνω τη φωτιά

  8. Χτυπάω πολύ καλά τα αυγά και τα ρίχνω ανακατεύοντας διαρκώς

  9. Αλατιπιπερώνω

  10. Ρίχνω το μοσχοκάρυδο, το βούτυρο και το τριμμένο τυρί

  11. Παίρνω ένα μέτριο πυρέξ και το στρώνω με τις μισές πέννες, μετά προσθέτω τον κιμά, βάζω τις υπόλοιπες πέννες και τέλος τη μπεσαμέλ

  12. Ψήνω σε μέτριο φούρνο

Comment