Search
  • Blog
  • Recipes
  • Contact
Close
Menu
Search
Close
  • Blog
  • Recipes
  • Contact
Menu

ON

Holistic Nutrition

March 3, 2021

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΜΕ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ

by Kallirroi Chatzimichali in Οσπρια, Με Λαχανικά


Unknown.jpeg
Unknown.jpeg

Yλικά

  • 1/4 φλ χυμό από λεμόνι

  • 300γρ αγκινάρες Ιερουσαλήμ

  • 300γρ ασπρισμένα αμύγδαλα

  • 1/4φλ ελαιόλαδο

  • 1/3 φλ νερό

  • 1/2 - 1 αβοκάντο (ανάλογα με το μέγεθος)

  • 1κγλ τριμμένο κύμινο

  • αλάτι/άσπρο πιπέρι

  • 300γρ καθαρισμένα φασολάκια

  • χυμός από 1/2 λεμόνι

  • 1/3 φλ ελαιόλαδο

  • 1/3φλ ζωμός ή νερό

  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο

  • αλάτι/πιπέρι

  • μαϊντανός και καβουρντισμένα αμύγδαλα για γαρνίρισμα.

  • Καθαρίζω τις αγκινάρες και τισ βάζω σε κατσαρόλα με νερό που τις σκεπάζει.Ρίχνω στο νερό 1κσ λεμόνι. Μόλις πάρει βράση σκεπάζω την κατσαρόλα και χαμηλώνω τη φωτιά. Βράζω για περίπου20-25’.

  • Βάζω στο μούλτι το αβοκάντο, τα αμύγδαλα, τις βρασμένες αγκινάρες, το νερό το λεμόνι, το ελαιόλαδο, το κύμινο και το αλατοπίπερο και ανακατεύω πολύ καλά.

  • Σε ένα τηγάνι βάζω τα φασολάκια με τα υπόλοιπα υλικά και τα μαγειρεύω, περίπου 3/4 της ώρας

  • .Γαρνίρω με μαϊντανό και καβουρντισμένα αμύγδαλα

Comment

  • Previous Post
    ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ...
  • Next Post
    Κοκορας κρασατος