Search
  • Blog
  • Recipes
  • Contact
Close
Menu
Search
Close
  • Blog
  • Recipes
  • Contact
Menu

ON

Holistic Nutrition

March 3, 2021

Κοκορας κρασατος

by Kallirroi Chatzimichali in Με Πουλερικά


Screen+Shot+2019-01-16+at+12.31.47.png
Screen+Shot+2019-01-16+at+12.31.47.png

Υλικά

 

1.    Ένας κόκορας περίπου 2 κιλά (σε κομμάτια)

2.    2 κρεμμύδια χοντροκομμένα 

3.    2 καρότα χοντροκομμένα

4.    2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

5.    ½ κιλό λαχανάκια Βρεξελλών κομμένα στα δύο

6.    350γρ μανιτάρια (shimeji  και σιτάκε)

7.    750mlκρασί Βουργουνδίας

8.    ½ φλ κονιάκ

9.    1κγ αλάτι

10.10 κόκους πιπέρι

11.2 φύλλα δάφνης

12.2-3 κσ ghee butter

13. 1κσ πολτός ντομάτας

14. 1κσ agar agar

 

  • Bάζω τον κόκορα, τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σκόρδο, τους κόκους πιπέρι το αλάτι, τη δάφνη, το κρασί και το κονιάκ σε μια κατσαρόλα. Τα αφήνω ένα εικοσιτετράωρο για να μαριναριστεί.

  • Σε .ενα βαθύ τηγάνι βάζω το  ghee περνάω τα μανιτάρια. Τα βγάζω και τα βάζω σε ένα μπωλ. Συνεχίζω με τα λαχανάκια Βρυξελλών μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

  • Βγάζω τον κόκορα από τη μαρινάδα. Τον στεγνώνω καλά και τον καβουρντίζω στο τηγάνι που έεκανα τα λαχανικά μέχρι να πάρει χρώμα.

  • Βάζω όλα τα υλικά την κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση τη σκεπάζω και χαμηλώνω τη φωτιά. Ψήνω περίπου 2 και μισή ώρες.

  • Στραγγίζω τον ζωμό σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτω τον πολτό ντομάτας, λιγο αλάτι  και τον βράζω μέχρι να ελαττωθεί κατά το 1/3. Προσθέτω το agar και ανακατεύω καλά

  • Ρίχνω το ζωμό στην κασταρόλα  και προσπαθω να πάει παντού.

Comment

  • Previous Post
    ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΜΕ ...
  • Next Post
    ΦΑΚΕΣ ΣΑΛΑΤΑ