Search
  • Blog
  • Recipes
  • Contact
Close
Menu
Search
Close
  • Blog
  • Recipes
  • Contact
Menu

ON

Holistic Nutrition

March 3, 2021

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ 35Η ΜΕΡΑ

by Kallirroi Chatzimichali in Με Πουλερικά


.jpg
.jpg

Υλικά

 

1 μέτριο κοτόπουλο χωρίς πέτσα

1 κιλό πιπεριές (όλα τα χρώματα)

11/2 φλ πολτός ντομάτας

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2 φλ μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ φλ βασιλικό ψιλοκομμένο

αλάτι/πιπέρι

ελαιόλαδο

ξύσμα λεμονιού

 

1.    Σε μια κατσαρόλα βάζω 2 κσ ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και μαραίνω το κρεμμύδι

2.    Ριχνω το κοτόπουλο και τις πιπεριές κομμένες σε μεγαλουτσικα κομματια. Ανακατεύω καλά.

3.    Ρίχνω 1 και 1/2φλ σάλτσα ντομάτας και μόλις πάρουν βράση, σκεπάζω την κατσαρόλα και χαμηλώνω τη φωτια

4.     Ελέγχω μήπως έχει πιει τα υγρά του και θέλει συμπλήρωμα (λίγο νερό). Ψήνω μέχρι να δω ότι το κοτόπουλο είναι έτοιμο.

5.    Ξεσκεπάζω ρίχνω τα μυρωδικά και το αφήνω για κανενα 10λεπτο ακόμα αφού ανακατεύω όλα τα υλικά

Ρίχνω 1/3 φλ ελαιόλαδο. Σβήνω το φωτιά αλλά το αφήνω 10-15 λεπτά στο μάτι της κουζίνας για να το απορροφήσει. Πασπαλίζω με ξύσμα λεμονιού

Comment

March 3, 2021

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ 34Η ΜΕΡΑ

by Kallirroi Chatzimichali in Με Πουλερικά


.jpg
.jpg

ΥΛΙΚΑ

 

·     2 κσ ελαιόλαδο

·     1κσ ντομάτα πελτέ

·     1κγ καπνιστή πάπρικα

·     2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

·     ξύσμα και χυμό από ½ λεμόνι

·     νιφάδες πάπρικας

·     1/2 κ γ αλάτι

·     φρεσκοτριμμένο πιπέρι

·     ½ κιλό στήθος γαλοπούλας κομμένο σε κομμάτια για σουβλάκι

·     1 κουνουπίδι (μόνο τα μπουκετάκια)

·     200γρ μανιτάρια πλευρώτους ή άλλο είδος

·     Ελαιόλαδο (2κσ για τα λαχανικά πριν τα βάλω στο φούρνο και άλλες 2κσ μετά για τη σάλτσα).

·     ½ λεμόνι κομμένο σε φετούλες

·     1φλ ανάμεικτα μυρωδικά (μαϊντανό, κόλιανδρο, άνηθο πολύ ψιλοκομμένα)

·     1 αγγουράκι ψιλοκομμένο

·     2 κσ μηλόξυδο

·     1/2κγ κουρκουμάς

·     1/2κγ τζίντζερ

·     φρεσκοτριμμένο πιπέρι

·     ½ φλ καβουρντισμένος κολοκυθόσπορος

·     220 γρ γιαούρτι

·     1 κσ λάδι

·     1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

·     αλάτι

·     2 κ σ χυμό λεμονιού

·     ψιλοκομμένο δυόσμο (προαιρετικά)

 

1.   Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι, τον πελτέ, την καπνιστή πάπρικα, το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι, τις νιφάδες πάπρικας, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα. Ανακατεύουμε να πάει παντού η μαρινάδα. Σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο (από 1 ώρα -1 μέρα, ανάλογα με το χρόνο που έχουμε)

2.   Βάζουμε τα μπουκετάκια κουνουπιδιού και τα μανιτάρια σε ένα μπολ με 2-3 κ σ ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά (με τα χέρια)

3.   Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και τοποθετούμε το κουνουπίδι, τα μανιτάρια και τις φέτες λεμονιού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς-Κελσίου/αέρα για 10-15΄

4.   Ετοιμάζουμε μία σάλτσα με 2 κσ λάδι, μηλόξυδο, τζίντζερ, κουρκουμά, αλάτι πιπέρι και μυρωδικά

5.   Περιχύνουμε τα ψητά λαχανικά με αυτή τη σάλτσα

6.   Ψιλοκόβουμε 3 φέτες  από το ψημένο λεμόνι

7.   Βάζουμε στη σαλατιέρα το αγγουράκι, το λεμόνι και τα λαχανικά. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε από πάνω τον καβουρντισμένο κολοκυθόσπορο

8.   Σε ένα μπολ μικρό βάζουμε το γιαούρτι, το σκόρδο, το λάδι, το αλάτι και τα πολύ ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου και ανακατεύουμε

9.   Ψήνουμε το κοτόπουλο αφού το περάσουμε σε σουβλάκι στο b,b,q ή στο φούρνο στο grill (σχάρα με ταψάκι από κάτω για να στάζει) στους 190 βαθμούς Κελσίου/αέρα

10.Σερβίρουμε με τη σαλάτα και τη σως γιαουρτιού

Comment

March 3, 2021

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ 22Η ΜΕΡΑ

by Kallirroi Chatzimichali in Με Πουλερικά


images-3.jpeg
images-3.jpeg

ΥΛΙΚΑ   

4 μπιφτέκια

 

·     ½ κιλό κιμά γαλοπούλας

·     1κσ μηλόξυδο

·     3κσ νιφάδες βρώμης ή αλεύρι αμυγδάλου

·     1 ώριμο αβοκάντο ψιλοκομμένο

·     1κγ αλάτι

·     πάπρικα (προαιρετικά)

1.   Ενώνω όλα τα υλικά. 

2.   Αφήνω μισή ώρα για να δέσουν.

3.   Ζυμώνω και πλάθω 4 μπιφτέκια

4.   Τα ψήνω στη σχάρα ή στο φούρνο

Comment

March 3, 2021

ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΛΑΧΑΝΟ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ 12Η ΜΕΡΑ

by Kallirroi Chatzimichali in Με Πουλερικά


.jpg
.jpg

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση

 

·     3κσ ελαιόλαδο

·     1 φλ ψιλοκομμένο λάχανο

·     αλάτι/πιπέρι

·     300γρ καθαρό κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι) ψιλοκομμένο

·     1 κολοκυθάκι τριμμένο

·     1κγ φρεσκοτριμμένο τζιντζερ

·     5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

 

1.    Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζω τις 2κσ ελαιόλαδο και το λάχανο. Το αφήνω 5’ να μαραθεί.

2.    Σε ένα άλλο τηγάνι βάζω 1κσ λάδι με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνω να ψηθούν καλά. Όταν είναι έτοιμα ρίχνω το λάχανο και ανακατεύω καλά. Δοκιμάζω να δώ αν χρειάζεται κανένα μπαχαρικό

 

Για τις κρέπες (περίπου 11)

 

·     4 αυγά

·      !κσ  λάδι καρύδας για το τηγάνι

·     1/2φλ γάλα αμυγδάλου

·     1/4φλ κρέμα καρύδας ή αμυγδάλου

·     2κσ αλεύρι καρύδας

·     2κσ αλεύρι αμυγδάλου

Ενώνουμε καλά όλα τα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα για 10-20’.

Κάνουμε τις κρέπες.

 

Γεμίζουμε τις κρέπες με τη γέμιση. Τους βάζουμε λιγο τυρί τριμμένο και τις γκρατινάρουμε στο φούρνο για 5-6’ (γκριλ)

Comment

March 3, 2021

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΕ SAUCE AΠΟ ΚΑΣΙΟΥΣ 5Η ΜΕΡΑ

by Kallirroi Chatzimichali in Με Πουλερικά


.jpg
.jpg

ΥΛΙΚΑ

·     1κγ λάδι καρύδας

·     ½ κρεμμύδι τριμμένο

·     1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

·     ½ κγ τζιντζερ

·     200γρ γαλοπούλα

·     1κγ σόγια που έχει υποστεί ζύμωση

·     1κσ ψιλοκομμένο κόλιανδρο

·     λίγες νιφάδες καυτερής πιπεριάς

·     10 κάσιους

·     φρεσκοκομμένη πράσινη σαλάτα

 

·     για τη σως

·     1κσ βούρο από κάσιους ή ταχίνι

·     χυμό λεμονιού

·     1κγλ μηλόξυδο

1.   Λώνω σε ένα βαθύ τηγάνι  το λάδι καρύδας και μαραίνω το κρεμμύδι . Προσθέτω το σκόρδο.

2.    Τη γαλοπούλα τη μαρινάρω με τη σόγια και το τζιντζερ για τουλάχιστον μία ώρα. Τη βάζω στο τηγάνι και μαγειρεύω.

3.    Όταν είναι έτοιμη τη σερβίρω μαζί με πράσινη σαλάτα και καβουρντισμένα κάσιους.

4.    Φτιαχνω τη sauce ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά και τη ρίχνω πάνω από τη γαλοπούλα

Comment

March 3, 2021

Κοκορας κρασατος

by Kallirroi Chatzimichali in Με Πουλερικά


Screen+Shot+2019-01-16+at+12.31.47.png
Screen+Shot+2019-01-16+at+12.31.47.png

Υλικά

 

1.    Ένας κόκορας περίπου 2 κιλά (σε κομμάτια)

2.    2 κρεμμύδια χοντροκομμένα 

3.    2 καρότα χοντροκομμένα

4.    2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

5.    ½ κιλό λαχανάκια Βρεξελλών κομμένα στα δύο

6.    350γρ μανιτάρια (shimeji  και σιτάκε)

7.    750mlκρασί Βουργουνδίας

8.    ½ φλ κονιάκ

9.    1κγ αλάτι

10.10 κόκους πιπέρι

11.2 φύλλα δάφνης

12.2-3 κσ ghee butter

13. 1κσ πολτός ντομάτας

14. 1κσ agar agar

 

  • Bάζω τον κόκορα, τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σκόρδο, τους κόκους πιπέρι το αλάτι, τη δάφνη, το κρασί και το κονιάκ σε μια κατσαρόλα. Τα αφήνω ένα εικοσιτετράωρο για να μαριναριστεί.

  • Σε .ενα βαθύ τηγάνι βάζω το  ghee περνάω τα μανιτάρια. Τα βγάζω και τα βάζω σε ένα μπωλ. Συνεχίζω με τα λαχανάκια Βρυξελλών μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

  • Βγάζω τον κόκορα από τη μαρινάδα. Τον στεγνώνω καλά και τον καβουρντίζω στο τηγάνι που έεκανα τα λαχανικά μέχρι να πάρει χρώμα.

  • Βάζω όλα τα υλικά την κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση τη σκεπάζω και χαμηλώνω τη φωτιά. Ψήνω περίπου 2 και μισή ώρες.

  • Στραγγίζω τον ζωμό σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτω τον πολτό ντομάτας, λιγο αλάτι  και τον βράζω μέχρι να ελαττωθεί κατά το 1/3. Προσθέτω το agar και ανακατεύω καλά

  • Ρίχνω το ζωμό στην κασταρόλα  και προσπαθω να πάει παντού.

Comment

March 3, 2021

Παπια με πουρε απο καστανα

by Kallirroi Chatzimichali in Με Κρέας (κόκκινο), Με Πουλερικά


Screen+Shot+2019-01-16+at+12.39.22.png
Screen+Shot+2019-01-16+at+12.39.22.png

Υλικά 

1. Στήθος από πάπια 1.500 -1.700 γρ
λίγο παρθένο ελαιόλαδο
2. 1 μεσαίο κρεμμύδι λευκά ψιλοκομμένα
3. 100 ml ημίγλυκο κρασί Λήμνου50 ml porto
4. 2 κ.γ. σπόρους κόλιανδρου
5. 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
6. Αλάτι και πιπέρι


Για τον πουρέ κάστανου

7. 1φλ. ζωμός κοτόπουλου
8. 500γρ κάστανα
9.100 γρ βούτυρο ghee

  • Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε την πάπια.

  • Βγάζουμε το στήθος από την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το κομμένο κρεμμύδι, ανακατεύοντας με την σπάτουλα.

  • Σβήνουμε με το κρασί (ντεγκλασάρισμα). Μόλις εξατμισθεί, προσθέτουμε τα αρωματικά το  πορτο και αλατίζουμε. 

  • Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου μία ώρα.

  • Ετοιμάζουμε τον πουρέ καρότου: 

  • Βράζουμε τα καθαριισμένα κάστανα με το ζωμό κοτόπουλου. Αλατοπιπερώνουμε.

  • Αφού μαλακώσουν αρκετά ώστε να λιώνουν με το πιρούνι, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και  τα περνάμε από το μπλέντερ ή τον μύλο λαχανικών. 

  • Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το βούτυρο και λίγο από το νερό που έβρασαν αν χρειαστεί.

  • Γαρνίρουμε με σπόρους από ρόδι και cranberries

Comment

March 3, 2021

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ

by Kallirroi Chatzimichali in Με Πουλερικά


Italian-Chicken-Bake-6.jpg
Italian-Chicken-Bake-6.jpg

Υλικά

  1. 6 στήθη από κοτόπουλο

  2. 8 αγκινάρες (μόνο την καρδιά)

  3. 4-5 ντομάτες (κομμένες σε φέτες)

  4. 3 σκελίδες σκόρδο

  5. 2κσ αλεύρι καρύδας

  6. 2κσ ελαιόλαδο

  7. 1 φλυτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

  8. αλάτι/πιπέρι

  9. μυρωδικά (μαϊντανό, θυμάρι, τζίντζερ, πάπρικα)

  • Ανάβω το φούρνο στους 180 βαθμούς

  • Ανακατεύω τις αγκινάρες με τις ντομάτες το σκόρδο, τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο.

  • Τα βάζω σε ένα πυρέξ.

  • Προσθέτω στο πυρέξ και το κοτόπουλο. Το αλείφω με το ελαιόλαδο.

  • Ψήνω για περίπου 40'. Αν δεν είναι έτοιμο το αφήνω λίγο ακόμα.

  • Ρίχνω από πάνω την παρμεζάνα και το ψήνω για άλλα 5'

Comment

March 2, 2021

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ, ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

by Kallirroi Chatzimichali in Με Πουλερικά, Σαλάτες


.jpg
.jpg

Υλικά

 

  1. 1 φλ. κινόα

  2. 750 γρ. μπρόκολο (μόνο τα μπουκετάκια)

  3. 1/2 φλ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροσπασμένα

  4. 1 στήθος κοτόπουλο κομμένο σε ψιλά κομματάκια. Αν για κάποιο λόγο δεν θέλετε κοτόπουλο μπορείτε να το αντικαταστήσετε με 1 αβοκάντο.

  5. 2 κ.σ χυμός λεμονιού

  6. 2 κ.σ μηλόξυδο

  7. 1 σκελίδα σκόρδο προαιρετικά

  8. 1/2 φλ. βασιλικός

  9. 1κ.σ μουστάρδα ή 1κ.γ σιναπόσπορος

  10. ελαιόλαδο περίπου 1/2 φλ.

  11. αλάτι/πιπέρι

  • Βράζουμε την κινόα με 11/2 ποτήρι νερό ή ζωμό

  • Ψιλοκόβουμε το κατόπουλο (αφού το έχουμε ψήσει) ή το αβοκάντο

  • Φτιάχνουμε ένα dressing με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αμύγδαλα

  • Ενώνουμε την κινόα με το κοτόπουλο και το dressing. Aνακατεύουμε καλά.

  • Ρίχνουμε τα αμύγδαλα

Είναι ένα πολύ εύκολο και πλήρες πιάτο.

Comment

March 2, 2021

Κοτοπουλο με πολλα μυρωδικα

by Kallirroi Chatzimichali in Με Πουλερικά


.jpg
.jpg

Υλικά:

  • 4 στήθη από κοτόπουλο χωρίς πέτσα 

  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • Μπόλικα φύλλα βασιλικού (σχεδόν μισό φλυτζάνι)

  • 1 κόκκινη πιπεριά

  • Τζίνζερ

  • 1/2 κ.γ. κουρκουμάς

  • Πιπέρι cayenne και αλάτι

  • Χυμός από μισό λεμόνι

  • Κόλιανδρο 

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • Γάλα καρύδας (περίπου 150ml)

  1. Χτυπάμε, εκτός από το κοτόπουλο, όλα τα υλικά στο food processor.

  2. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και το μαρινάρουμε για τουλάχιστον 3 ώρες στο παραπάνω μείγμα. 

  3. Ψήνουμε στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά (σκεπασμένη) μέχρι να γίνει το κοτόπουλο. Αν έχει πολλά υγρά ανοίγουμε το καπάκι και ψήνουμε λίγο ακόμα μέχρι να γίνει μία παχύρευστη σάλτσα.

  4. Πρόσθετουμε ξύσμα από ένα ακέρωτο λεμόνι και ανακατεύουμε.

Σερβίρεται ωραία μαζί με ρύζι και πράσινη σαλάτα.

Comment