Search
  • Blog
  • Recipes
  • Contact
Close
Menu
Search
Close
  • Blog
  • Recipes
  • Contact
Menu

ON

Holistic Nutrition

March 3, 2021

σαλατα

by Kallirroi Chatzimichali in Σαλάτες


peachsalad-3-1.jpg
peachsalad-3-1.jpg

Το καλοκαίρι θέλουμε να ξεκουραστούμε και να ξηφύγουμε απο την καθημερινότητα. Είτε είμαστε διακοπές είτε στο σίπτι μας έχουμε ανάγκη από κάτι πιο ανάλαφρο. Σας δίνω τέσσερεις συνταγές που νομίζω θα σας βοηθήσουν να φάτε ελαφρά, νόστιμα με τα προιόντα της εποχής και καθόλου κουραστικά.

Υλικά

  1. 6 φλ πρασινάδες (ρόκα, σπανάκι, μαρούλια)

  2. 1/2 αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια

  3. Το πράσινο μέρος από ένα κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

  4. 1 ροδάκινο ή 2 σύκα ή 1 αχλάδι ή 10 ρόγες σταφύλι σε κομματάκια

  5. 1/2 αμύγδαλα ανάλατα ψημένα και χοντροκομμένα

dressing

  1. 3κσ μηλόξυδο

  2. 4κσ ελαιόλαδο

  3. 1/4κγ σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)

  4. 1/2κγ μουστάρδα Dijon

  5. αλάτι / πιπέρι

  6. ρίγανη ή ματζουράνα ή αρμπαρόριζα

Αυτή την εποχή μου αράσουν πολύ τα σύκα και τα κόκκινα σταφύλια. Χρησιμοποιώ αυτά πολύ ψιλοκομμένα. Δίνουν μια γλυκειά και φρουτώδη γεύση. Σαν μυρωδικό νομίζω ότι ταιριάζει τέλεια η απμπαρόριζα ή η ματζουράνα.

Comment

March 3, 2021

δυο διαφορετικεσ pesto

by Kallirroi Chatzimichali in Σάλτσες


F1B8622_web.jpg
F1B8622_web.jpg
  1. 1φλ. μαϊντανό

  2. 1/3 φλ. φυστίκια Αιγίνης

  3. ξύσμα από ένα λεμόνι και χυμός από το μισό

  4. 1/3 φλ ελαιόλαδο

  5. αλάτι /πιπέρι

  6. 1/2 φλ.γραβιέρα/παρμαζάνα ή διατροφική μαγιά (προαιρετικά)

  • Ενώνουμε τα τρία πρώτα υλικά. Χτυπάμε πολύ καλά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τέλος αλατοπιπερώνουμε. Γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό.

  • Αν βάλουμε τυρί ή διατροφική μαγιά τα βάζουμε στο α' στάδιο.

Μπορούμε να κάνουμε μία δεύτερη pesto χρησιμοποιώντας βασιλικό στη θέση του μαϊντανού και αμυγδαλόψυχα ή κουκουνάρι στη θέση του φυστικιού.

Και οι δύο pesto είναι θρεπτικές και πολύ εύγευστες. Μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε σαν dip με λαχανικά ή με papardelle konjac, με μακαρόνια ή στη σαλάτα μας.

Comment

March 3, 2021

ενα ελαφρυ γλυκο

by Kallirroi Chatzimichali in Γλυκά


images.jpeg
images.jpeg

Υλικά

  1. 600γρ. στραγγιστό κατσικίσιο γιαούρτι (προτιμώ το "βελούδο")

  2. 300γρ. φράουλες

  3. 1κσ μέλι

  4. 150γρ φυστίκια Αιγίνης

  5. 3κσ ροδόνερο

  6. ροδοπέταλα

  • Ανακατεύω πολύ καλά από το 1έως και το 3. Μετά προσθέτω χοντροκομμένα τα φυστίκια και τέλος πασπαλίζω με τα ροδοπέταλα. Το βάζω κατάψυξη για 8-10 ώρες.

Μπορώ να βάλω κάποιο άλλο φρούτο εποχής όπως σταφύλια ή ροδάκινο ή σύκα. Μπορώ αντί για φυστίκια να βάλω αμύδαλα ή καρύδια  αντί για ροδόνερο να βάλω εκχύλισμα αμυγδάλου ή μαστίχας (3 σταγόνες) ή εκχύλισμα βανίλιας και αντί για ροδοπέταλα να βάλω λεβάντα ή αρμπαρόριζα.

Comment

March 3, 2021

τι θα λεγατε για ενα παγωτο;

by Kallirroi Chatzimichali in Γλυκά


images-1.jpeg
images-1.jpeg

Yλικά

  1. 1 φλ. φράουλες

  2. 1 φλ. γάλα καρύδας (κονσέρβα που είναι με όλα τα λιπαρά)

  3. χυμός από 1 λεμόνι

  4. 2 κ.σ agar

  5. 1 αβοκάντο

  • Χτυπάω καλά όλα τα υλικά στο μούλτι.

  • Βάζω κατάψυξη για περίπου τρία τέταρτα της ώρας

Comment

March 3, 2021

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ

by Kallirroi Chatzimichali in Με Πουλερικά


Italian-Chicken-Bake-6.jpg
Italian-Chicken-Bake-6.jpg

Υλικά

  1. 6 στήθη από κοτόπουλο

  2. 8 αγκινάρες (μόνο την καρδιά)

  3. 4-5 ντομάτες (κομμένες σε φέτες)

  4. 3 σκελίδες σκόρδο

  5. 2κσ αλεύρι καρύδας

  6. 2κσ ελαιόλαδο

  7. 1 φλυτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

  8. αλάτι/πιπέρι

  9. μυρωδικά (μαϊντανό, θυμάρι, τζίντζερ, πάπρικα)

  • Ανάβω το φούρνο στους 180 βαθμούς

  • Ανακατεύω τις αγκινάρες με τις ντομάτες το σκόρδο, τα μυρωδικά και το αλατοπίπερο.

  • Τα βάζω σε ένα πυρέξ.

  • Προσθέτω στο πυρέξ και το κοτόπουλο. Το αλείφω με το ελαιόλαδο.

  • Ψήνω για περίπου 40'. Αν δεν είναι έτοιμο το αφήνω λίγο ακόμα.

  • Ρίχνω από πάνω την παρμεζάνα και το ψήνω για άλλα 5'

Comment

March 3, 2021

σουπα με φασολια και kale

by Kallirroi Chatzimichali in Σούπες, Οσπρια


Unknown.jpeg
Unknown.jpeg

Yλικά

  1. 2 φλυτζάνια ξερά φασόλια (τα έχουμε βάλει στο νερό για 48 ώρες)

  2. 2 κλαδάκια φρέσκο δενδρολίβανο ή 1/4κγ ξερό

  3. 2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι ή 1/4 ξερό

  4. 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

  5. 2κσ ελαιόλαδο και 3κσ προαιρετικά

  6. 2 τριμμένα κρεμμύδια ξερά

  7. 1/2 κγ αλάτι

  8. 11/2 φλυτζάνι καρότο σε κομματάκια

  9. λίγο ρίγανη

  10. λίγο φασκόμηλο

  11. 8 φλυτζάνια ζωμό

  12. 2κσ χυμό λεμονιου

  13. 5 κλαδάκια kale ψιλοκομμένα

  14. 1 δέμα σέσκουλα ψιλοκομμένα

  15. Τυρί παρμεζάνα (προαιρετικά)

  • Βάζω τα φασόλια να πάρουν μία βράση και χύνω το νερό.

  • Βάζω σε μια μεγάλη ρηχή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και μαραίνω όλα τα υλικά σε χαμηλή φωτια.

  • Ρίχνω το ζωμό και ανακατεύω καλά.

  • Βράζω με σκεπασμένη κατσαρόλα μέχρι να γίνει το φαγητό..Ξεσκεπάζω κλείνω τη φωτιά και προσθέτω το προαιρετικό ελαιόλαδο.

  • Μπορώ να προσθέσω σε κάθε πιάτο 1κγ παρμεζάνα τριμμένη.

Comment

March 3, 2021

κρεπεσ

by Kallirroi Chatzimichali in Γλυκά


images.jpeg
images.jpeg

Υλικά

  1. Τέσσερα αυγά

  2. 2κσ αλεύρι καρύδας

  3. 2κσ αλεύρι αμυγδάλου

  4. 2κσ αλεύρι φαγόπυρου

  5. 500ml γάλα καρύδας ή γάλα αμυγδάλου

  6. 50 μλ κρέμα καρύδας

  7. 15γρ βούτυρο ghee

  • Xτυπάμε καλά τα αυγά και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τα αλεύρια. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αλεύρια συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

  • Το μείγμα είναι ενιαίο χωρίς σβολάκια

  • Το αφήνουμε να δέσουν όλα τα υλικά από 1-12 ώρες

  • Το μέγεθος από το τηγάνι που θα χρησιμοποιήσουμε θα καθορίσει το μέγεθος της κρέπας. Το λαδώνετε με λάδι καρύδας ή βούτυρο ghee και ρίχνετε μέρος από το μείγμα στο τηγάνι.

  • Όταν δείτε ότι οι άκριες της κρέπας έχουν αρχίσει και σηκώνονται ελαφρώς την αναποδογυρίζεται.

Μπορείτε να κάνετε μία γέμιση με κιμά ή με μανιτάρια ή με σπανάκι. Αυτή είναι η αλμυρή εκδοχή.

Μπορείτε να τις πασπαλίσετε με κανέλα και φρούτο. Αυτή είναι η γλυκειά εκδοχή.

Καλή καλή όρεξη!

Comment

March 3, 2021

μουσ απο λευκο ταραμα

by Kallirroi Chatzimichali in Σάλτσες


images-1.jpeg
images-1.jpeg

Υλικά

  1. 150γρ λευκός ταραμά

  2. 1/2 πολύ μικρό κρεμμέδι

  3. 400ml ελαιόλαδο

  4. 4κσ χυμός λεμόνι

  5. 1κσ μηλόξυδο

  6. 120ml παγωμένο νερό

  • Χτυπάω πολύ καλά τον ταραμά με το λεμόνι. Προσθέτω το μηλόξυδο

  • Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και τα προσθέτω στον ταραμά

  • Συνεχίζω ρίχνοντας το λάδι σταγόνα σταγόνα σα να κάνω μαγιονέζα

  • Τέλος προσθέτω το νερό και ανακατεύω καλά

  • Βαζω τη μους ταραμά στο ψυγείο. Αν αφήσετε το μείγμα δυο-τρεις μέρες δένουν τα υλικά και γίνεται καλύτερο.

Comment

March 3, 2021

ΠΟΥΡΕΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

by Kallirroi Chatzimichali in Με Λαχανικά


images.jpeg
images.jpeg

Yλικά

  1. Ένα μέτριο κουνουπίδι

  2. 1 κρεμμύδι

  3. 1/2 σελινόριζα

  4. 200γρ κολοκύθα καθαρισμένη

  5. 1/2 γλυκοπατάτα

  6. 1 φλ. γάλα καρύδας ή αμυγδάλου

  7. 50 γρ βούτυρο ghee

  • Πλένω και καθαρίζω τα λαχανικά. Τα κόβω σε κομμάτια και τα βράζω με το γάλα.

  • Αφού βράσουν τα πολτοποιώ και ρίχνω το βούτυρο ghee

Μπορείτε να συνοδεύσετε με αυτό τον πουρέ όποιο κρεατικό θέλετε. Σας τον προτείνω με ρολό από κιμά.

Comment

March 3, 2021

ρολο απο κιμα

by Kallirroi Chatzimichali in Με Κρέας (κόκκινο)


images-1.jpeg
images-1.jpeg

  Υλικά

  1. 750γρ κιμά μοσχαρίσιο

  2. 4κσ τριμμένη ντομάτα

  3. 1 αυγό (κρόκος)

  4. 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  5. 25γρ νιφάδες βρώμης

  6. 1/2 φλ. γάλα αμυγδάλου ή κάναβης

  7. 1κσ θυμάρι

  • Μουσκεύω τη βρώμη στο γάλα

  • Αναμειγνύω τον κιμά με το αυγό, τη ντομάτα, το κρεμμύδι το αλάτι και το πιπέρι.

  • Προσθέτω το γάλα με τη βρώμη και ρίχνω το θυμάρι.

  • Πλάθω σε ρολό.

  • Το βάζω σε φόρμα και ψήνω για 50-60΄στους 175 βαθμούς Κελσίου.

Comment

March 3, 2021

ΣοΥπα με αγκινΑρες ΙερουσαλΗμ

by Kallirroi Chatzimichali in Σούπες


images-2.jpeg
images-2.jpeg

Υλικά

  1. 1 κιλό αγκινάρες Ιερουσαλήμ

  2. 1 μεγάλο κρεμμύδι

  3. 1 σκελίδα σκόρδο

  4. 1/3 κ.γ τζίντζερ

  5. 350 γρ μανιτάρια διαφόρων ειδών

  6. 1 κ.σ μηλόξυδο

  7. αλάτι/πιπέρι

  8. λάδι τρούφας (προαιρετικά)

  9. 800ml γάλα καρύδας

  10. 30 γρ βούτυρο ghee και 1 κσ ελαιόλαδο

  • Πλένω καλά και καθαρίζω τα λαχανικά

  • Τα κόβω σε ροδέλες

  • Σωτάρω στο ελαιόλαδο με το ghee το κρεμμύδι. Ακολουθεί το σκόρδο και μετά οι αγκινάρες Ιερουσαλήμ και τα μανιτάρια.

  • Ρίχνω το γάλα καρύδας και το αλατοπίπερο

  • Αφήνω να βράσουν σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα

  • Οταν είναι έτοιμα προσθέτω το τίζντζερ και τα πολτοποιώ. Έχουμε μια βελουτέ σούπα πού τη γαρνίρουμε με λίγα σωταρισμένα μανιτάρια, λάδι τρούδφας και ένα κλαράκι δενδρολίβανο.

Οι αγκινάρες Ιερουσαλήμ καθώς και τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι πολύ καλά πρεβιοτικά. Είναι η τροφή των προβιοτικών και βοηθούν την υγεία του εντέρου. Μπορούμε να τρώμε νόστιμα και συγχρόνως να φροντίζουμε και την υγεία μας διότι πιστέψτε με τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό απ' αυτή.

Comment

March 3, 2021

ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΜΕ ΦΑΚΕΣ

by Kallirroi Chatzimichali in Οσπρια, Με Λαχανικά


images-1.jpeg
images-1.jpeg

Υλικά

  1. 500 γρ λαχανάκια Βρυξελλών

  2. 2κ.σ ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας

  3. 1κ.γ τριμμένη κανέλα (προαιρετικά)

  4. αλάτι/πιπέρι

  5. 2κ.σ κουκουνάρι καβουρντισμένο

 

  1. 100 γρ φακές

  2. 500 ml νερό (θα βράσω τις φακές αφού προηγουμένως τις έχω μουλιάσει για ένα 24ωρο)

  3. χυμός από 1/2 λεμόνι

  4. αλάτι/πιπέρι

 

  1. 2 πορτοκάλια σαγκουϊνια

  2. 1 φλ. γιαούρτι

  3. χυμός από μισό λεμόνι

  4. ελαιόλαδο

  5. 2κ.σ καρύδια

  6. μπόλικος μαϊντανός

  • Προθερμαίνω το φούρνο στους 200 C

  • Kόβω τα λαχανάκια Βρυξελλών στη μέση. Τα βάζω σε ένα μπωλ και τα ανακατεύω με το λάδι, την κανέλα και το αλατοπίπερο. Βάζω σε ένα ταψί μια λαδόκολα και τα βάζω στο φούρνο. Τα ψήνω για περίπου 25-30' μέχρι να πάρουν χρώμα.

  • Εν τω μεταξύ βράζω τις φακές. Προσέχω να είναι σπειρωτές και όχι παραβρασμένες. Τις στραγγίζω και τις περεχύνω με το λαδολέμονο. Αλατοπιπερώνω.

  • Φτιάχνω μία σως με γιαούρτι, λεμόνι και αλάτι/πιπέρι

  • Βάζω σε ένα μπωλ τα λαχανάκια Βρυξελλών, τις φακές και τη σως. Ανακατεύω και γαρνίρω με φέτες από σαγκοίνι, καρύδια, κουκουνάρια και μαϊντανό

Comment

March 3, 2021

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

by Kallirroi Chatzimichali in Τάρτες


DD-132-400x267.jpg
DD-132-400x267.jpg

Υλικά

  1. 1/3 φλ. αλεύρι αμυγδάλου

  2. 4 κ.σ σουσάμι

  3. 4 κ.σ αλεύρι καρύδας

  4. 3 κ.σ ελαιόλαδο

  5. 1 κ.σ ψύλλιο

  6. 1 αυγό

  7. 1 κ.γ baking powder

  8. αλάτι/πιπέρι

  9. 1 κ.γ θυμάρι

  10. 4 κ.σ νερό

  11. 1 κρεμμύδι ψιλικομμένο

  12. 1 σκελίδα σκόρδου τριμμένη

  13. 2 κ.σ ελαιόλαδο

  14. 250ml πολτό ντομάτας

  15. 2 κ.σ μηλόξυδο

  16. 1 κομματάκι τζίντζερ τριμμένο ή 1/2 κ.γ σκόνη

  17. 1 ριζούλα κουρκουμά τριμμένη ή 1/2 κ.γ σκόνη

  18. αλάτι/πιπέρι

  19. βασιλικό ή μαϊντανό

  20. 650 γρ. κιμά από κοτόπουλο ή γαλοπούλα

  21. 250 γρ γιαούρτι πρόβειο

  22. 150 γρ γραβιέρα παλαιωμένη

  23. 2 ασπράδια αυγών

  • Προθερμαίνω τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου

  • Φτιάχνω την τάρτα χρησιμοποιώντας όλα τα υλικα από το 1-11. Ζυμώνω καλά. Στρώνω τη ζύμη στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσω για την τάρτα μου και το βάζω στο φούρνο για περίπου 15΄

  • Φτιαχνω τη γέμιση με τα υλικά από 11-21. Πρώτα μαραίνω το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, προσθέτω το σκόρδο και συνεχίζω με τον κιμά και τα υπόλοιπα υλικά μεχρι να ψηθούν.

  • Ανακατεύω το γιαούρτι με το τυρί και 2 ασπράδια αυγών.

  • Γεμίζω την τάρτα με τη γέμιση και από πάνω ρίχνω το μείγμα γιαούρτι/τυρί/ ασπράδια

  • Την ψήνω για περίπου 40' (μέχρι να πάρει χρώμα)

 

Φτιαχνουμε μία ωραία σαλάτα εποχής και Καλή μας όρεξη.

Comment

March 3, 2021

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ

by Kallirroi Chatzimichali in Σούπες


images.jpeg
images.jpeg

Μια και έπιασε ψυχρούλα τί θα λέγατε για μια ωραία σούπα;

Υλικά

  1. 1 κουνουπίδι (μόνο τα μπουκετάκια)

  2. 1 μπρόκολο (μόνο τα μπουκετάκια)

  3. 1/3 κυδώνι

  4. 2 κρεμμύδια

  5. 5 σκελίδες σκόρδο

  6. 400ml γάλα καρύδας

  7. 150ml ζωμό από κοτόπουλο

  8. 1κγ αλάτι

  9. 1/2κγ κουρκουμά

  10. 1/2κγ chilli

  11. 11/2κγ κύμινο

  12. πιπέρι

  • Ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά και τα βάζετε στην κατσαρόλα

  • Προσθέτετε τα μπαχαρικά και τα υγρά

  • Βράζετε σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα

  • ¨Οταν τα λαχανικά είναι μαλακά τα πολτοποιείτε και ανακατεύετε

Είναι έτοιμη η σούπα μας. Τη σερβίρουμε με ωμό ελαιόλαδο και κολοκυθόσπορο

Comment

March 3, 2021

ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ

by Kallirroi Chatzimichali in Σούπες


.jpg
.jpg

Αυτή την περίοδο βρίσκει κανείς πολύ ωραίες ντομάτες. Γι αυτό σκέφτηκα να κάνουμε μια ντοματόσουπα. Είναι κάτι που μπορούμε να το φάμε ζεστό ή κρύο καθώς και να το πάρουμε μαζί μας στη δουλειά. Μπορούμε να την έχουμε σαν snack ή σαν κυρίως γεύμα.

Υλικά

  1. ένα κιλό ντομάτες πολτός

  2. μία σκελίδα σκόρδο

  3. καμιά δεκαριά ντοματάκια αποξηραμένα. Τα μουλιάζω σε 2 κ.σ porto

  4. 400ml γάλα καρύδας ( πλήρες)

  5. 1 ματσάκι βασιλικός

  6. 1κ.σ μηλόξυδο

  7. 1 κρεμμύδι

  8. 30 γρ. ghee ή βούτυρο φρέσκο

  9. 1/2 κ.γ πάπρικα

  10. 2-3 κ.σ κολοκυθόσπορο

  11. αλάτι/πιπέρι

  12. 1κ.σ σπόρους κάναβης

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρω το κρεμμύδι με το βούτυρο

  • Βάζω τις λιαστές ντομάτες για κανένα τέταρτο στο κρασί

  • Στο μούλτι χτυπάω τις ντομάτες με τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο και το μηλόξυδο

  • Ρίχνω τα υλικά από το μούλτι στο βαθύ τηγάνι και τα αφήνω να πάρουν βράση. Τα βάζω στο μούλτι. Προσθέτω το γάλα καρύδας.

  • Τα βάζω σε κατσαρόλα. Σιγοβράζω για περίπου μισή ώρα.

  • Ρίχνω αλάτι/πιπέρι και πάπρικα. Ανακατεύω καλά. Σβήνω τη φωτιά.

  • Χονροκόβω τον καλοκυθόσπορο και τον ανακατεύω με τους σπόρους κάναβης. Τα ανακατεύω με πολύ ψιλοκομμένο βασιλικό

  • Πασπαλίζω με το μείγμα τη σούπα.

Comment

March 3, 2021

ΦΑΛΑΦΕΛ ΜΕ HUMMUS ΠΑΤΖΑΡΙΟΥ

by Kallirroi Chatzimichali in Σάλτσες, Οσπρια


Pea_falafel_bowl_3.jpg
Pea_falafel_bowl_3.jpg

Υλικά

  1. 150γρ. αρακάς

  2. 150γρ ρεβύθια μαγειρεμένα

  3. 2 κρεμμυδάκια

  4. 1-2 σκελίδες σκόρδο

  5. 2κ.σ αλεύρι από φαγόπυρο

  6. 2κ.σ κολοκυθόσπορο

  7. 1/2 κ.γ baking powder

  8. 2κ.σ μέντα ή δυόσμο

  9. 3 κλαράκια μαϊντανό

  10. 1κ.σ χυμό λεμόνι

  11. 1κ.γ κύμινο

  12. 2κ.σ ελαιόλαδο

  13. αλάτι/πιπέρι

  • Ενώνουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο. Προσέχουμε να νη γίνουν πολτός. Τα πλάθουμε σε μικρά φαλάφελ και τα βάζουμε με λαδόκολλα στο φούρνο.

  • Με το πινέλο τα περνάμε με το ελειόλαδο

  • Ψήνουμε στον αέρα στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20΄. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος τα αναποδογυρίζουμε και περνάμε και αυτή την πλευρά με ελαιόλαδο

Hummus πατζαριού

 

Υλικά

 

  1. 200γρ. πατζάρια (μόνο το βολβό)

  2. 150γρ. ρεβύθια

  3. 3κ.σ ταχίνι

  4. 3κ.σ ελαιόλαδο

  5. 1κ.σ κάπαρη

  6. 1κγ κύμινο

  7. 1 σκελίδα σκόρδο

  8. αλάτι/πιπέρι

  • Ψήνουμε τα πατζάρια στο φούρνο την ώρα που ψήνουμε και τα φαλάφελ

  • Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πολτός.

Σερβίρουμε τα φαλάφελ μαζί με το hummus.

Comment

March 3, 2021

σουφλε με κολοκυθακια και πιπεριεσ

by Kallirroi Chatzimichali in Με Λαχανικά


.jpg
.jpg

Υλικά

 

  1. 2 κιλά κολοκυθάκια τριμμένα.

  2. 7-8 πιπεριές πράσινες κέρατο. Αν θέλουμε να γίνει πιο πικάντικο μπορούμε να αντικαταστήσουμε 1 πιπεριά με καυτερή. Τις ψιλοκόβουμε.

  3. 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.

  4. 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο

  5. 1/2 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό.

  6. 1/2 φλ. ψιλοκομμένο δυόσμο.

  7. 1/2 κ.γ τζίντζερ

  8. 1 κ.σ. λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο (πιο χαμηλή θερμοκρασία)

  9. 3 αυγά

  10. 250 γρ γιαούρτι (κατσικίσιο) ή καρύδας (αν έχουμε πρόβλημα με τα γαλακτοκομικά)

  11. 2 φλ. τυρί τριμμένο (προαιρετικά)

  12. αλάτι, πιπέρι.

  13. 1 κ.σ βούτυρο ghee

  • Ενώνετε τα κολοκυθάκια με τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τα μαραίνετε με το λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο

  • Προσθέτετε τα μυρωδικά

  • Αποσύρετε από τη φωτιά

  • Χτυπάτε το γιαούρτι με τα αυγά, το αλάτι/πιπέρι και τζίντζερ

  • Προσθέτετε το τυρί

  • Ανακατεύετε πολύ καλά

  • Το βάζετε σε πυρέξ και πασπαλίζετε από πάνω με το ghee

  • Ψήνετε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα (να πάρει ωραίο χρώμα)

Μία παραλλαγή είναι να κάνετε κεφτεδάκια. Τα υλικά μέχρι το 8. παραμένουν τα ίδια. Τα αυγά γίνονται 2, το γιαούρτι 60γρ, το τυρί ίδιο καθώς και το αλατοπίπερο. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία. Προσθέτετε 3κ.σ νιφάδες βρώμης και ανακατεύετε καλά. Πλάθετε κεφτεδάκια (πλακέ) και ψήνετε στους 180 βαθμους.

 

1.jpg

Είναι ένα φαγητό που τρώγεται ευχάριστα ζεστό αλλά και κρύο. Τώρα είναι η εποχή που τα παραπάνω λαχανικά είναι ιδιαίτερα γευστικά και τα βρίσκουμε εύκολα. Ας τα απολαύσουμε!

Comment

March 3, 2021

ΠΑΓΩΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

by Kallirroi Chatzimichali in Γλυκά


.jpg
.jpg

Υλικά

 

  1. 2 καλά παγωμένες ώριμες μπανάνες

  2. 1/2 φλ. βούτυρο αμυγδάλου

  3. 2 κ.σ κακάο

  4. 2 κ.σ γάλα καρύδας ή αμυγδάλου

  5. 30 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 75%

  6. 1 κ.γλ λάδι καρύδας

  7. Χοντροκομμένα αμύγδαλα την ώρα του σερβιρίσματος

  • Λιώνω την κουβερτούρα με το λάδι καρύδας

  • Χτυπάω πολύ καλά στο multi όλα τα υλικά και προσθέτω τη λιωμένη σοκολάτα

  • Βάζω το μείγμα στη κατάψυξη για 2 ώρες.

  • Όταν το σερβίρω το πασπαλίζω με αμύγδαλα

Καλό καλοκαίρι

Comment

March 2, 2021

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΙΝΟΑ, ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

by Kallirroi Chatzimichali in Με Πουλερικά, Σαλάτες


.jpg
.jpg

Υλικά

 

  1. 1 φλ. κινόα

  2. 750 γρ. μπρόκολο (μόνο τα μπουκετάκια)

  3. 1/2 φλ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροσπασμένα

  4. 1 στήθος κοτόπουλο κομμένο σε ψιλά κομματάκια. Αν για κάποιο λόγο δεν θέλετε κοτόπουλο μπορείτε να το αντικαταστήσετε με 1 αβοκάντο.

  5. 2 κ.σ χυμός λεμονιού

  6. 2 κ.σ μηλόξυδο

  7. 1 σκελίδα σκόρδο προαιρετικά

  8. 1/2 φλ. βασιλικός

  9. 1κ.σ μουστάρδα ή 1κ.γ σιναπόσπορος

  10. ελαιόλαδο περίπου 1/2 φλ.

  11. αλάτι/πιπέρι

  • Βράζουμε την κινόα με 11/2 ποτήρι νερό ή ζωμό

  • Ψιλοκόβουμε το κατόπουλο (αφού το έχουμε ψήσει) ή το αβοκάντο

  • Φτιάχνουμε ένα dressing με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αμύγδαλα

  • Ενώνουμε την κινόα με το κοτόπουλο και το dressing. Aνακατεύουμε καλά.

  • Ρίχνουμε τα αμύγδαλα

Είναι ένα πολύ εύκολο και πλήρες πιάτο.

Comment

March 2, 2021

μακαρονια απο κολοκυθακια με σαλτσα πεστο

by Kallirroi Chatzimichali in Ζυμαρικά


images-1.jpeg
images-1.jpeg

Υλικά

για τα μακαρόνια

  • 8 κολοκυθάκια (πρέπει να είναι μεγαλούτσικα για να μπορέσουμε να τα κάνουμε μακαρόνια)

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

για το πέστο

  • 2 φλυτζάνια βασιλικό

  • 3 κ.σ κουκουνάρι (να μην είναι το κινέζικο. Υπάρχει από Τουρκία και από Ισπανία. Πρέπει να είστε πολυ τυχεροί για να βρείτε ελληνικό)

  • 2 σκελίδες σκόρδο

  • 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα ή κάποιο άλλο παλιωμένο τυρί που σας αρέσει.

  • 1 αβοκάντο

  • 2 κ.σ χυμό από λεμόνι

  • λίγο ξύσμα από λεμόνι (προαιρετικά)

  • 1 φλ. τσαγιού ντοματίνια (κομμένα στη μέση)

  1. Χρειαζόμαστε

.jpg

για να κάνουμε το κολοκύθι μακαρόνι.

      2. Μπορούμε να τους βάλουμε λίγο αλάτι και να τα αφήσουμε να βγάλουν τα υγρά τους. Μόλις δούμε ότι είναι στεγνά τους ρίχνουμε 2 κ.σ ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Υπάρχει και άλλη εκδοχή. Μπορούμε να τα ρίξουμε σε βραστό νερό και να τα βράσουμε για περίπου 5 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τους ρίχνουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

      3. Φτιάχνουμε το πέστο χτυπώντας στο multi όλα τα υλικά εκτός από τα ντοματίνια.

      4. Ανακατεύουμε καλά το πέστο με τα "μακαρόνια" και γαρνίρουμε με τα ντοματίνια

Καλή μας όρεξη!

Comment

  • Newer
  • Older